dimarts, 7 de maig del 2013

La sombra de la noche. Deborah Harkness

Segon llibre, aquest "La Sombra de la Noche", de la trilogia de "Totes les ànimes" de l'escriptora Deborah Harkness, la història de la qual ens transporta al Londres d'Isabel II, la Praga de l'emperador Rodolf II i el sud de França de finals del segle XVI. Una època, si bé no tan sorprenent com la del segle VII amb el naixement de la Royal Society -tan exhaustivament descrita, per cert, al Cicle Barroc de Neal Stephenson- sí preparatòria d'aquesta darrera i el seu esclat científic.

Diana Bishop, la bruixa protagonista i narradora, continua a la recerca del manuscrit catalogat a l'època actual com a Ashmole 782 a través d'un viatge en el temps d'ella i el seu marit, el vampir Matthew. Un llibre que ambdós confien en que puga resoldre no només el origens de les quatre races (incloent la del humans a les tres anteriors) sinó, fonamentalment, les causes de la decadència de les tres primeres.

Aquest viatge li permetrà esbrinar quina casta de bruixa és i desenvolupar, a poc a poc, els seus poders, preparant-la així per enfrontar-se a les lleis que els impedeixen relacionar-se entre ells: vampirs, bruixes i daimons (aquests darrers uns éssers estrafolaris i molt intel·ligents, quasi quasi autistes)