dissabte, 18 de maig del 2013

Los vigilantes del faro. Camilla Låckberg

Una nova història ambientada a Fjällbacka, aquest poblet mariner de Suècia a la mateixa frontera amb Noruega. L'assassinat d'un jove economista portarà de cap durant uns dies les forces policíaques de la comisaria de Tanumshede.

La narració, construïda com un trencaclosques on les peces hi van encaixant a poc a poc -he hagut de fabricar-me un dramatis personae per tal de no acabar perdent-me-, ens va mostrant la misèria de la violència contra les dones omnipresent, segons sembla, àdhuc a les societats teòricament més avançades socialment. La història, a més, ve complementada amb una altra història antiga, cent anys i escaig anterior, que la narradora ens va dosificant a petits glops a principi de cada capítol.

Tot i que la història és, com totes les de la sèrie, autosuficient, per al seguidors d'aquesta saga ambientada a Fjällbacka aquesta té un especial atractiu ja que l'anterior, La sombra de la sirena, acabava amb un dramàtic accident de la protagonista, la novel.lista Erica en avançat estat d'embaraç, camí de l'hospital on havien ingressat el seu marit, el detectiu Patrick.