divendres, 10 de maig del 2013

La revolución de julio. Pérez Galdós

Tornen els diaris del nostre heroi en aquesta sèrie, l'actual marquès de Beramendi, José García Fajardo. I torna a presentar-nos l'autor un nou cas de dona forta, de dona que se'n salta totes les normes i convencions socials, matrimoni inclòs, per anar-se'n a viure amb el seu enamorat.

El nostre protagonista que sembla patir forts atacs de melancolia i avorriment que avui qualificaríem segurament de depressió ha madurat i s'ha fet més escèptic i lliberal, possiblement com a contrapés de la conservadora família a la que s'ha integrat amb el seu matrimoni feliç malgrat haver estat de conveniència. Sort de la dona que li ha tocat que s'ha convertit en una veritable companya i cómplice.

La recerca d'una antiga amiga amb qui, de jove, havia flirtejat, això sí, innocentment, el portarà a ser, involuntàriament, testimoni directe d'una insurrecció popular que inclinarà la balança a favor d'O'Donell en una sublevació militar que portava el camí de tantes altres.

Galdós ens torna a demostrar el domini que té en la descripció d'aquestes lluites i la llàstima que li fa que, al final, sempre siguen les classes populars qui trauen les castanyes del foc als poderosos, sense que això els hi acabi servint de res.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Gracias por compartirlo conmigo.

Espero que te vaya muy bien.

Un abrazo

Rosa