divendres, 27 de juliol del 2012

La batalla de los Arapiles. Pérez Galdós

Última novel·la de la primera sèrie d'aquests Episodis Nacionals protagonitzada, com les anteriors, per Gabriel d'Araceli, el qual segueix la recerca d'Inés i de don Luís de Santorcaz, pare d'aquesta, qui se l'havia enduta segrestada a l'anterior novel·la.

Així ens trobarem el nostre heroi, aquest cop al front d'Extremadura, sota les ordres de Wellington, i protagonitzant, amb èxit, una operació d'espionatge dins la ciutat de Salamanca, ajudat per Lady Fly, una anglesa que acabarà enamorant-se de Gabriel.

Però no tot seran flors i violes. La seva innocent relació amb Lady Fly donarà molt què parlar i li guanyarà l'enemistat dels anglesos degut a unes murmuracions i calúmnies que l'acusen d'haver-la deshonrat.

Reivindicarà el seu bon nom l'heroic comportament a la batalla dels Arapiles, on estarà a un no res de la mort.

Però tot acabarà bé. Inés aconseguirà reconciliar don Luís de Santorcaz amb sa mare i amb Gabriel, i aquells acabaran accedint al casament tan llargament esperat pels dos enamorats. Gabriel, per motius que no explica, ja no participarà en més accions bèl·liques, tot i que gràcies a la sogra i la seva dèria epistolar, continuarà ascendint graus, com un coet, a l'exèrcit. Quant a l'anglesa Lady Fly es quedarà amb un pam de nas en no haver pogut robar-li el nuvi a Inés.

Veurem què ens depara la segona sèrie.