dissabte, 14 d’abril del 2012

El llibre de les ànimes. Glenn Cooper

Des que Dashiel Hammett o Raymond Chandler revolucionaren la literatura de lladres i serenos, amb els seus detectius movent-se als límits de la legalitat hem pogut assistir a innumerables històries hereves de la tradició apuntada.

Aquest "Llibre de les ànimes" continuador de "La biblioteca dels morts" n'és un bon exemple, no importa gens que la situació a la que el detectiu s'enfrontarà sigui absolutament inversemblant.

Al primer llibre, un detectiu de l'FBI, mig alcoholitzat, amb una vida sentimental penosa, i que ha destrossat la seua vida laboral, per una carambola de la vida, es veu enfrontat a una cadena de morts, aparentment assassinats, que el durà a descobrir una trama criminal per part del poder.

Aquest enfrontament del qual sortirà vencedor a través d'un pacte: la vida a canvi del seu silenci, el redimirà i estabilitzarà en una vida de feliç jubilat.

Però un secret d'estat tan important com aquest és pràcticament impossible de mantenir. Així que, de nou, el detectiu es veurà involucrat i tindrà que lluitar feroçment per la seua vida, la de la dona i la del fill.

Per cert, què passarà el 9 de Febrer del 2027?