dijous, 17 d’abril del 2014

Su último saludo. Arthur Conan Doyle.

Darrer llibre d'aquest volum anomenat La Col·lecció de Sherlock Holmes (Spanish Edition) els contes del qual són:

L'aventura del pavelló Wisteria. Un sanguinari ex-dictador escapa d'una conjura contra ell, assassinant el conjurat encarregat d'assassinar-lo a ell.

L'aventura de la capsa de cartró. Dues orelles dins d'una capsa de cartró rebuda per correus portaran Holmes a descartar una broma macabra i trobar l'assassí. Un assassí ple de gelosia i odi ja penedit.

L'aventura del cercle roig. Un hoste que no surt de l'habitació porta a Holmes a assistir a l'assassinat en defensa pròpia d'un gàngster.

L'aventura dels plànols del "Bruce-Partintong". La mort d'un enginyer naval trobat amb uns compromesos plànols del submarí en el que treballa ens introdueix en una història d'espionatge. L'encàrrec d'aquest cas li'l fa el seu germà Mycroft.

L'aventura del detectiu agonitzant. Les grans dots teatrals i histriòniques de Holmes enganyaran el seu amic Watson que el creurà prop de la mort i, així, l'ajudarà a resoldre un cas d'assassinat a través de l'auto-inculpació del propi assassí, tot cofoi creient que ha pogut assassinar també el nostre detectiu.

La desaparició de Lady Frances Carfax. Una aristòcrata soltera ha desaparegut. La busquen la seua antiga nodrissa qui contrata Holmes, i un antic nuvi. Serà rescatada, in extremis, d'una mort quasi inevitable a mans d'una parella de malfactors.

L'aventura del peu del diable. Una persona morta i dues més embogides a causa d'un terror desconegut. A l'endemà, el principal sospitós apareix mort en circumstàncies molt paregudes. Holmes descobrirà la trama que s'hi amaga i deixarà anar l'últim implicat en el cas.

El seu darrer comiat dalt l'escenari. Última aventura de Holmes desmuntant una xarxa d'espionatge alemanya en vespres de la Gran Guerra.

Ha estat llarga la lectura i, en ocasions, desesperant (La vall del terror i Sherlock Holmes segueix al tall) però en general gratificant. Poca cosa coneixia d'aquesta ingent col·lecció de contes i les poques novel·les de la primera època. Ara canviaré de tema, però hi tornaré. Junt amb aquest llibre vaig comprar "L'arxiu de Sherlock Holmes".

Però ara per ara em meresc un descans.