dissabte, 12 d’abril del 2014

La reaparición de Sherlock Holmes. Arthur Conan Doyle.

Però els lectors no deixaven de protestar i a n'Arthur C. Doyle no li quedà més remei que "ressuscitar" el seu famós detectiu, Sherlock Holmes en aquest nou volum de contes titulat "la reaparició de Sherlock Holmes".

L'aventura de la casa buida. Holmes, que no és mort, torna per atrapar el coronel Moran, lloctinent de Moriarti quan aquest encara vivia.
L'aventura del constructor de Norwood. Un jove és incriminat en un crim inexistent pel fals assassinat que és precisament qui, per venjança, ha organitzat aquesta pantomima.
L'aventura de la ciclista solitària. Una jove institutriu és salvada, in extremis, d'un matrimoni forçat.
L'aventura del Col·legi Priory. Un fill natural segresta el seu germanastre, amb el consentiment de son pare.
L'aventura de Peter el Negre. Un capità balener ja retirat és assassinat. Tot apunta a un jove, fill d'un banquer desaparegut. Holmes capturarà un arponer.
L'aventura dels sis Napoleons. De com l'estrafolari lladre que anava trencant busts de guix de Napoleó, allò que realment buscava era una perla robada anys enrere.
L'aventura dels tres estudiants. Un examen robat per un dels tres opositors que s'hi presenten a la beca.
L'aventura de les ulleres d'or. Un homicidi per accident a casa d'un vell professor que amaga una vella història de traïció als seus companys revolucionaris.
L'aventura del Tres Quarts desaparegut. Un jugador de rugbi desaparegut en vespres d'un important partit. Hom sospita segrest. Però la realitat és molt més dolorosa: la seua dona, a qui ell ha mantingut en secret, està a les portes de la mort.
L'aventura d'Abbey Grange. Un fals robatori encobreix un homicidi en legítima defensa. Holmes deixa anar l'homicida mentre confia en la ineptitud de la policia.
L'aventura de la segona taca. Un important document diplomàtic desaparegut. Holmes el trobarà i salvarà l'honor de la dona del diplomàtic.