dimarts, 19 de maig del 2015

Ingenieros de Mundo Anillo. Larry Niven

Segon llibre de la saga del Món Anell.

Han passat els anys des de la primera expedició al Món Anell, els protagonistes de la qual han experimentat diversa sort. El Kzin ha guanyat categoria entre la seua gent i ha adquirit un cognom important, un llinatge respectat. El titerot, s'ha emparellat amb el cap suprem del seu govern. Però hi ha hagut un canvi de govern, i la seua parella ha decidit muntar una nova expedició, l'èxit de la qual el puga dur de nou al govern. Quan a la parella d'humans, ella havia decidit restar al món anell, mentre que ell, etern disconforme, s'ha convertit en un addicte, un "cableta" teòricament irrecuperable.

De nou, un titerot, un kzin i un humà tornaran junts a un món que creien perfecte i perdurable, i es trobaran amb una situació inesperada: l'anell ha perdut la centralitat respecte al sol, cosa que implica la seua pròxima destrucció de no ser que puguen corregir aquesta situació.

Les discrepàncies entre ells, les mitges veritats respecte als motius reals del titerot acabaran deixant-los en terra i sense possibilitat d'escapar, cosa que els obligarà a anar relacionant-se amb els diversos pobles en diferents graus de civilització que aniran trobant pel camí.

Aquesta segona novel·la està condicionada per l'èxit de la primera entre els medis científics i universitaris. Fou des d'aquest àmbit des d'on evidenciaren la impossibilitat d'una estabilitat d'un món d'aquestes característiques sense una sèrie de correccions contínues de rumb.

La combinació de ciència, ecologia i ètica d'aquestes històries converteix la saga en una molt estimable sèrie de ciència ficció.

Aconsellable.