dijous, 20 de juny del 2013

La mazmorra (La Torre Negra-I). Richard Lupoff - Philip Jose Farmer

De Philip Jose Farmer havia llegit algunes coses, entre elles una saga de novel·les de CF que sota el nom d'El món del riu- barrejaven personatges reals (un d'ells un Richard Burton que jo, en la meua ignorància, vaig confondre amb l'actor, quan realment es tractava d'un famós explorador anglès del segle XIX)

Buscant informació sobre La Torre Obscura de Stephen King, obra major d'aquest autor, m'hi vaig assabentar d'aquesta saga (la Torre Negra) escrita per diversos autors, sembla que en homenatge a Farmer i coordinada per ell.

D'alguna forma, Lupoff, l'autor de La mazmorra, primer títol dels sis de la sèrie, recorda l'ambient del món del riu, i la novel·listica d'aventures de Salgari i Verne, amb un vernís de ciència ficció i, si m'apureu, d'espasa i bruixeria.

Un noble anglès, Clive, que ens recorda el John Carter de Bourroughs, eixirà en busca del seu germà bessó (i primogènit per haver nascut primer) perdut a l'Àfrica quan anava en cerca de les fonts del Nil. Al seu viatge anirà formant un grup d'amics que l'ajudaran en les seues aventures. Entre aquests, un sergent que havia estat assistent seu a l'exèrcit, un indi, una dona de finals del segle XX, un home gos, una aranya humanitzada, and so on.

L'entrada a un món interior després d'una tormenta i unes llums possiblement hipnòtiques, ens recorda les abduccions a que tan acostumats ens van deixar les paranoies de la guerra freda.

Quant al germà, Neville, que sempre acaba fent-se fonedís al darrer moment, ens quedem sempre en el dubte de si és una víctima o un enemic.

Haurem d'esperar pròximes novel·les per escatir-ho,