dijous, 6 de setembre del 2012

La sombra de la sirena. Camilla Läckberg

Sisè llibre d'aquesta sèrie de novel·les policíaques ambientades a Fjällbacka, aquest poblet suec, al nord de Göteborg i molt a prop de la frontera noruega, on tantes coses passen si li fem cas a l'autora.

Com a les històries anteriors, el tàndem format per l'escriptora, Erika, i el detectiu, Patrick, es complementa perfectament per trobar el desllorigador del cas: una desaparició que acabarà en assassinat quan mesos més tard algú trobarà, per casualitat, el cos, i d'uns anònims amenaçadors que afecten els tres amics de l'assassinat.

A més, l'inici de cada capítol, ens porta una història, desconeguda per als protagonistes, la qual, en teoria, ens podria ajudar a resoldre el cas, inclús abans que ells mateixos.

Però tot té trampa. Trampa que preferesc no desvetllar perquè mai no és bo que el lector conegui la identitat de l'assassí amb massa antelació.

Allò que sí que m'ha deixat el cor en un puny és l'inesperat final, amb un ictus i un accident a la carretera que fan perillar (esperem que no) la continuïtat d'aquesta saga tan entretinguda.