dilluns, 10 de setembre del 2012

7 de Julio. Pérez Galdós

Corre l'any 1822 i el govern lliberal imposat al rei Fernando arran de la sublevació de Riego es veu assetjat a dues bandes tant pels absolutistes com pels radicals. Les friccions entre la guàrdia reial i els milicians són contínues. Fins que es produeix una sublevació de la guàrdia reial ràpidament sufocada per les milícies ciutadanes.

I enmig de tots aquests continus "pronunciamientos" d'uns i altres, el nostre heroi, don Salvador Monsalud, continua protegint Soledad la filla de don Gil de la Cuadra, conspirador absolutista a qui havia salvat de la presó i d'una mort segura, a finals de l'anterior novel·la.

I, com no? Soledad "Solita" acaba enamorant-se del nostre heroi, el qual no li presta gaire atenció ja que la veu senzillament com una germana, mentre va al darrere d'una antiga amant ja casada.

Estranya amalgama de novel·la romàntica i novel·la històrico-política que, si bé no és nova (la primera sèrie ja anava plena dels amors de Gabriel i Inés) en aquesta segona sèrie sembla haver-se accentuat.

Siga com siga, una magnífica lliçó d'història.