dimarts, 22 de maig del 2012

Napoleón en Chamartín. Pérez Galdós

Gabriel, el nostre heroi, hi és de nou a Madrid on ha arribat escortant la seua enamorada Inés, el promès de la qual, don Diego, continua amb el seu escàs, per no dir nul, trellat, cosa que predisposa la família d'Inés en contra seua.

L'afrancesat don Luís Santorcaz, pare real, com hem sabut al llibre anterior, d'Inès, treballa a favor dels francesos de qui acabarà sent cap de policia a Madrid.

Quant a la mare real, qui aparenta ser tia d'Inés, assabentada de que ella també està enamorada de Gabriel, fa mans i mànigues per separar-los i que ella se n'oblidi d'ell.

Estem a desembre del 2008, Napoleon ha entrat a Espanya i es dirigeix cap a un Madrid cada cop més atemorit per les notícies que li van arribant de l'avanç de les tropes franceses.

Gabriel, qui s'allotja a la mateixa casa on el van guarir després dels afusellaments de la Moncloa, la casa del "Gran Capitan", s'ha allistat a l'exèrcit com a voluntari, i s'apresta a una inútil i impossible defensa de Madrid.

Intentant impedir que don Diego, sota la influència de Santorcaz, rapti Inés per així forçar un casament que la família d'ella denega, acabarà trobant-se amb ella, cosa que havia promès no fer, i és capturat pels francesos que l'enviaran a l'exili.

Cada vegada la història s'assembla més a un fulletó. Vull dir que estic gaudint-ne de debò.