dilluns, 5 de gener del 2015

El nazi elegante. Rafael R. Costa

Tercera novel·la que llegesc d'aquest autor, cada cop més admirat de la seua varietat de registres. En aquest cas una història de conspiradors, espies, talps, nazis, islamistes i mossad, ambientada a l'Alemanya reunificada, que podria haver signat sense problemes el gran John Le Carré.

Una intriga in crescendo que gira al voltant dels totenkopfrings (anells de la calavera) suposadament amagats al castell de Wewelsbug. Però també al voltant de l'avia de la protagonista, Sarah Georginas Parker, la interpretadora de somnis que protagonitzà la novel·la del mateix nom.

Relat d'amors, d'odis, de misticisme i de traïcions, d'atemptats, de suspens. Amb una prosa extraordinàriament fluida i magistral, continguda malgrat tota l'acció subjacent i deliciosament detallista en les descripcions dels llocs on transcorre l'acció -puc donar-hi fe respecte a Düsseldorf on hi vaig ser la primavera del 2010.

Molt recomanable.

PD. M'assabente que hi ha una segona novel·la entre La intérprete de sueños i aquesta de la que he parlat ara: Berlín melodrama, amb les que constitueix una trilogia. Acabe d'adquirir-la com a regal de reis.