dilluns, 5 de maig de 2014

El archivo de Sherlock Holmes. Arthur Conan Doyle.

Quan pensava que ja havia acabat amb les aventures de Sherlock Holmes, almenys per les escrites per sir Arthur Conan Doyle, em trobe amb aquest llibre darrer amb alguns contes nous.

El problema del pont de Thor. Un suïcidi induït per la gelosia i que incrimina una persona innocent.

L'aventura de l'home que reptaba. Un professor ja entrat en anys que, enamorat d'una dona jove, pren una droga experimental per rejovenir.

L'aventura de la melena del lleó. La mort d'un jove professor deguda a la intoxicació d'una medusa.

L'aventura de la inquilina del vel. Una dona narra la història d'un vell crim que havia estat considerat un accident.

L'aventura de Shoscombe Old Place. Un propietari de cavalls de carreres es comporta d'una forma estranya. Holmes trobarà la seua germana morta, però tot té una explicació. I al final veurem que el germà no l'ha assassinada.

L'aventura del fabricant de colors retirat. Holmes és contractat per un fabricant de colors retirat que intenta trobar la seua dona desapareguda. Realment és ell qui l'ha assassinada.

El cas dels set rellotges. (Aquest conte pertany a Las Hazañas de Sherlock Holmes, una recopilació feta per Adrian Conan Doyle i John Dickson Carr) Holmes és contractat per una dama de companyia enamorada que pensa que el seu enamorat s'està tornant boig. No sap que es tracta d'un noble rus perseguit per anarquistes russos que intenten assassinar-lo per mitjà d'una bomba de rellotgeria. D'aquí la seua aversió als rellotges.