dimarts, 17 de setembre del 2013

La huella. Patricia Cornwell

La invitació que el director del departament forense de Richmond, Virginia, cursa a la seua antecessora, la doctora Scarpetta, perquè l'ajude a esbrinar les causes de la mort d'una jove, ens farà entrar en una història on tots els seus protagonistes pateixen algun tipus, en major o menor grau, de neurosi.

La història, els diversos fils narratius de la qual estan trenats sense solució de continuïtat en un tapís multicolor, enganxa des del primer moment, tot i que, al principi, obliga el lector a una atenció suplementària per distingir a quin dels fils narratius pertany el paràgraf que està llegint.

Una altra cosa que s'agraeix és que la informació que el lector va trobant és la mínima indispensable. Cert que això implica l'esforç del lector per anar copsant cap on s'encamina la història.

En resum, una bona història tot i que no gaire versemblant i una estranya colla la formada per la doctora Scarpetta, l'ex-policia Marino, la seua neboda Lucy, l'expert en espionatge Rudy i el psicòleg forense Benton.