dimecres, 10 de desembre del 2008

Amok. Stefan Zweig

Stefan Zweig és un autor de qui havia sentit parlar molt i bé, però que em resistia a encetar. Ja ho deia mon pare: les manies no les curen els metges.

Un amic, amb el que he perdut el contacte per motius que no venen al cas, em va deixar dos llibres d'aquest autor, un dels quals aquest que acabe de llegir, Amok.

Així que, coincidint amb els elogis que bona part dels blocaires que freqüente fa pocs dies havien fet d'aquest escriptor (el 28 de novembre és l'aniversari de la seua mort) em vaig fer la ferma promesa de llegir-lo.

Què és Amok? Un petit llibre de contes, amb uns personatges perdedors, admirablement i tendrament descrits: el coronel francès mort a la guerra d'Espanya, la cortesana madame de Prie caiguda en desgràcia, el soldat rus desertor que no tornarà mai a casa, el metge que torna d'Indonèsia intentan defendre l'honor d'una dona, l'esquerpa criada menyspreada per l'amo, el marit la gasiveria del qual ha fet que pergués la dona, l'estudiant que culpa tots els altres del seu fracàs...

Personatges que lluitaran fins a extrems inconcebibles per conservar la petita engruna d'esperança que els hi resta, i que en no poder-ho aconseguir, acabaran morint, en la majoria dels casos, de forma voluntària.

M'ha agradat molt, i done les gràcies a tots aquells que m'han impulsat a llegir uns llibres que tenia a les meues mans des de feia quasi un any, però que sempre acabava postergant per altres de més recents.

2 comentaris:

Daniel Yanez-Gonzalez ha dit...

¡Tremendo Amok!

Los amigos de Zweig son mis amigos.

Un abrazo, hermano.

Sahha.

Daniel.


P.D. ¿Viste la adaptación cinematográfica de Carta de una Desconocida -creo que la titularon así en castellano? Película maldita y censurada, aunque para mí una auténtica delicia. Creo que es Joan Fontaine, la protagonista. ¡Y la banda sonora!

julio navarro ha dit...

Estimado amigo, mi agradecimiento a tí, a Rafa, a Bandama, y a todos los que me habéis aconsejado la lectura de este autor.

No recuerdo haber visto la película Carta de una desconocida, pero me acabo de bajar el relato, con lo que, tras la lectura que acabo de iniciar de "Momentos estelares de la humanidad", será su momento.

Gracias por todo.